Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve başka parçaları periyodik olarak arama edilmelidir. Yangın bapsı hatta, her sene en azca bir yol denetleme edilmeli ve test edilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bunu getirmek ciğerin yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir , kanat yüzey düzı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan şiddetli olduğu alanlarda da tercih edilir.

Acil durumlarda hızlı ve palas açılma imkanı sunan panik amerikan bar, koyu kullanım alanlarında hayat emniyetliğini fazlalıkrarak, hızlı tahliye sağlar.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Binada mevcut insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın kuruluşda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en kesif önlaşılan ve önemli tehlikelere tarz heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çkızılışma alanlarında eminğin esenlanması fakatçlanır.

Binalarda kâin yangın bapları ve temel kapıların yönı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın derunindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kızılınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çalışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince devinim etmesi ve gerekli çkırmızıışmaların da buna gereğince mimarilması gerekmektedir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili kalıp önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Yangın kapıları, yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlamlayarak yangına dayanımı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sayesinde yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel kapılardır.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin güvenliğini hazırlamak dâhilin tasarlanmış önemli bir emniyet önlemidir. Yangın bapları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye olmalarını katkısızlar ve gayrı alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kaba âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı koca binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *